När blir reaktionen sjuk

Det verkar som om det blivit en ny allvarlig lunginflammation. Tredje på inte ens tre månader. Publicerar röntgensvaren.
Kommer vara kvar fram tills operation på måndag. Nån duktig på latin och läkarspråk som förstår?
(null)Jag är så förtvivlat less 

Kurator jag haft några kortare samtal med menar på att jag är deprimerad och tycker att jag borde börja medicinera med antidepressiva läkemedel. Själv är jag tveksam. Dels är mitt mående en (enligt mig) normal reaktion på en oerhört bsvår och jobbig livssituation. Vem hade kunnat låta bli att inte reagera? Sen dels är ju inte medicin något som rättar till det jobbiga jag reagerar på. Vad tror ni? Dessutom brukar man gå upp i vikt.
Och det är fullt möjligt att jag har fått en depression men orsaken till den är ju kvar. Vem vet när en reaktion blir en sjukdom 


Anette

Jag tycker du resonerar helt rätt! Ser det som en helt naturlig reaktion på en helt onaturlig situation. Skulle ens medicin ge någon effekt...?

Anonym

När blir reaktionen sjuk - eller när blir insatsen (medicin) till hjälp? Depression kan nog vara en helt rimlig reaktion på en oerhört svår situation, och medicin kunna hjälpa då.

Vera

Att vara deprimerad är ingen sjukdom, i ditt fall är det något din situation har blivit, att ta antidepressiva betyder ju inte att du alltid kommer ha depression.
Men i nuläget kan det göra dig mindre ledsen o förtvivlad.
Jag önskar att du aldrig hamnat i karusellen med medicinska bekymmer,jag fattar inte att du orkar. Men du gör nog egentligen inte det :( o det är därför din kurator erbjuder det.
Kram veta🌹

Anonym

Viktuppgång borde vara det minst viktigaste