Jag har hög fungerande autism och ADHD. Det är någonting jag är född med och det är någonting som har blivit värre efter hjärnskador som jag fick i Lund för drygt ett och ett halvt år sedan. En sån tydlig autistisk grej är att jag inte behöver prova nya saker för att jag är trygg och säker med det jag har.  
Det hela är räyt komiskt! Som till exempel min mamma; hon provar alltid nya maskaror och nya läppglans och tycker att jag också borde göra det. Men varför? Jag har en jättebra mascara jag är helt nöjd med den och behöver därför inte prova en annan.
En annan är det att jag är ute och äter med en vän ibland och nu föreslog den vännen att vi skulle gå till ett köpcentrum. För min del så hade jag gärna ätit på vår vanliga restaurang men förstår att hon vill variera sig lite. Men för min del är vår vanliga restaurang utmärkt och jag har därför inget emot att följa rutinern, men jag förstår att hon kan tycka det är tråkigt.
Likadant det när det gäller mat; jag har inget behov av att prova nya maträtter. Min mamma beställde hem fyra olika gröt portioner för att hon hade läst som att dom är goda. Jag kör en version och tänker inte testa nästa för jag tycker att den jag har är väldigt god och jag är nöjd med det. Eller snarare trygg med det. Jag har liksom inte det är variations behovet. 
Och när det gäller att prova nya maträtter; jag har inte ett dugg behöv av prova nya maträtter utan jag vill ha gamla, vanliga, trygga som jag känner igen.
jag har absolut inget behov av variation helt enkelt, utan behöver kontinuitet och trygghet. inget behov av utmaningar- det är det värsta jag vet. Lika illa tycker jag om nya grejer.
 

1 kommentarer

Anonym

04 Jan 2024 15:02

Hög igenkänning! 👍 /Anette

Kommentera

Publiceras ej