Idag är det 21 år sen branden på rättspsyk i Växjö som berövade livet på Jessica (19 år) och Louise (16 år). Ingen av dom kriminell, men kvinnan som startade branden var dömd. (Och lever) 
Louise var bara ett barn, som sattes bland vuxna, många tungt kriminella. Det blev hennes slut. och Jessica hade kämpat sig fri från skador och skulle skrivas ut på måndagen. Men lördagen före blev hon tagen från jorden och lägenheten och jobbet blev aldrig använt som hon kämpat så för att nå.
Jag hade permission den natten men är fortfarande alltför påverkad för att glömma. Det var min första längre permission och läkaren godkände via telefon vilket hon aldrig annars gjorde. Och pappa fick köra in till avdelningen för att hämta mina nattmediciner och var inte helt glad över den extra bilturen. Hade jag sovit på avdelningen hade jag inte levt idag, för jag sov alltid så hårt, så jag skulle nog inte vakna av larmet. Jessica hittades i sin säng, så troligtvis somnade hon in i sömnen av röken. Med Louise var det annorlunda- hon hade tagit sig till rummet jämte dörren och dom såg henne skrika och banka på fönstret de försökte slå in. De öppnade dörren för sent, för strax försvann hon i röken.
Detta får aldrig ske igen, men fortfarande hamnar unga människor på rättspsyk pga självskadebeteende och får sitta med tungt kriminella. 

Jessica och Louise 
-hoppas ni har det bra, ni finns för alltid med mig
(null)

1 kommentarer

Anonym

02 Aug 2024 12:37

En så otroligt tragisk och fruktansvärd händelse... Det borde inte kunnat hända!
Anette C

Kommentera

Publiceras ej