Kortison gör huden väldigt tunn och känslig. Tack- det känner jag! 
Jag ligger inte gärna på sidan, för om jag vill ligga på höger sida, riskerar höften att hoppa ur led om jag inte har en stor , lång kudde mellan benen.. och det är krångligt. Att ligga på vänster sida, den opererade, gör fortfarande ont, så det blir mest att jag ligger på rygg med benen över kroppskudden. Vissa nätter ligger jag dessutom väldigt stilla och rör mig inte mycket = som gjort för trycksår. Lyckats få det på och under höger  häl, på trampdynan och vid lilltån på höger fot och det gör galet ont!! Det på hälen tog bara två nätter att gå från rodnat område till rent, öppet sår. Sökte vårdcentralen i onsdags för det, då det är ilsket rött runtomkring och ter sig infekterat. Dom tog odling på vårdcentralen och satte in antibiotika. Har inte fått svar på odlingen, om jag har rätt antibiotika. Lite varning där i och med att det har haft problem med resistenta bakterier. Får kontakta dom om det. 
I vilket fall som helst så gör såren på höger fot så satans ONT! Det läggs om både morgon och kväll för att dom vätskar så mycket. Kommer inte visa bild på såret, det ser så äckligt ut, men tänk er att hela baksidan av hälen och under foten är helt fritt från hud, utan bara öppet sår på typ 5x8 cm.

I min historia finns problem med trycksår och tidigare har jag bett om att få en luftväxlande madrass med motor mot trycksår, men hemsjukvården tyckte det var jobbigt att ställa in motorn, så jag fick en madrass modell standard som man kan använda vid problem med trycksår men det är uppenbarligen inte tillräckligt. Ska få hjälp i veckan med att kontakta chefen för att få rätt madrass.
(null)

Kommentera

Publiceras ej