Ja… idag fredag den trettonde och ingen större olycka har skett. Jag är visserligen inte vidskeplig men hajade ändå till när sjuksköterskan från hemsjukvården upplyste mig om det när dom var här idag och la om min infart och kopplade på mig gammaglobulinet som jag får i tre nålar i magen en gång i veckan. Och fasen Matilda? Du måste lära dig att korta ner dina meningar,  ser jag nu när jag läser igenom. Ingen orkar med långa meningar! (null)Såren på foten går helt klart åt rätt håll!  Distriktssköterskan som lägger om dem har använt en ny slags kompress man lägger på som rensar upp såren och göra att de läker snabbare. Det är någon nyutvecklad grej de har kommit med och den är verkligen jätte , jättebra! Tyvärr har jag däremot fått två nya tryckskador på andra foten. Det har inte gått hål på huden (än,)  men den är starkt ilsket röd och svullen, så det är bara en tidsfråga innan den brister. Har fått lägga på tryckavlastande plåster på dem.

Nu när jag haft såren på foten har jag inte kunnat gå och röra mig så pass mycket som jag vill och behöver, för att det gör så ont helt enkelt. Det, tillsammans med en ganska dålig kosthållning, har gjort att jag har gått upp en hel del i vikt den senaste tiden. Så nu har jag bestämt mig att 23 oktober börjar jag med  en låg kaloridiet med färdiga soppor, gröt, shakes mm. Tänkte köra det strikt en vecka, därefter äta ett mål vanlig mat jag får från Björkliden. Det är bra mat därifrån; inte mycket av varesig socker eller fett. Rätt okej mat helt enkelt. 
anledningen till att jag har valt att börja 23 oktober är att jag får pengar den 19:e och då kommer jag beställa hem allting jag behöver.  Så det det kommer väl på posten antingen på fredagen eller måndagen. Och sen känns det rätt bra att ha ett datum spikat och verkligen ställa in sig på det mentalt. Ser faktiskt fram emot det! Riktigt pepp när jag tänker på det. För kläderna sitter verkligen åt, och mina selfies talar tydligt om att det är på tok för många hakor under käken. Svullen. Trött blick. Allmänt deppig.
(null)
Kommentera

Publiceras ej