Jag måste tipsa om appen Legimus. Med min hjärntrötthet och dåliga syn gör det att jag knappt inte kan läsa någonting överhuvudtaget. Så som det är, orkar jag ibland inte ens läsa igenom mina egna blogginlägg. För längesedan fick jag tips av en blind vän  om appen Legimus som är en app som biblioteket har, och som man få använda om man har behov av den,  det vill säga funktionsnedsättning av olika slag eller dyslexi. Jag gick till biblioteket och bara sa att jag ville ha appen Legimus och det var inga problem då. Nu har de väl blivit lite strängare kring vilka som får använda den. 
I alla fall;  Legimus är en gratisapp som innehåller alla bibliotekets böcker inlästa och ibland i text i en app du använder i till exempel mobil eller platta.
Som när jag pluggade till diplomerad handledare så fanns all studentlitteratur i Legimusappen, så jag behövde inte betala någonting för någon studentlitteratur alls. (Och i princip all studentlitteratur universitetet finns faktiskt på biblioteket men inte många som vet om det. Då sparar du många 1000 kr!)
Och biblioteket har även en "vanlig"  app för dem utan funktionsnedsättningar (med ibland lite bättre inläsare möjligtvis) men där får man inte låna böckerna hur länge som helst. I min Legimus vet jag inte riktigt hur många böcker jag har, kanske 20 till 30 stycken, och jag får låna dem på obestämd framtid och kan lyssna på dem hur många gånger som helst. Där finns även tidningar. Varför betala dyra abonnemang för ljudböcker när det finns gratis på bibblan ?
(null)

(null)2 kommentarer

Anonym

03 Dec 2023 09:05

Tycker appen är jätte bra. Dock så är de flesta ljudböcker utan inlevelse och jag tycker böckerna blir tråkiga

Anonym

03 Dec 2023 09:05

Tycker appen är jätte bra. Dock så är de flesta ljudböcker utan inlevelse och jag tycker böckerna blir tråkiga

Svar: Ja, det är inte riktigt lika hög klass på inläsarna i appen jämfört med typ storytel
matilda skog

Kommentera

Publiceras ej