(null)
 
Sjuksköterska från hemsjukvården kom hem till mig idag och skulle se om vi kunde få igång min piccline. Sjuksköterskan hade laddat upp med massa mediciner och sprutor och när hon började spola in så gick det alldeles utmärkt. Så skönt! Nu funkar den! 
På fredag ska jag lämna blodprover, så hemsjukvården kommer hem till mig och tar det via infarten så att jag slipper ta mig till vårdcentralen (och vårdcentralen kan ändå inte sticka mig inom rimligt antal gånger) . Det är skönt att ha en infart när det gäller såna grejer. Picclinen underlättar väldigt mycket för mig när det gäller sånt. 
.Min läkare på infektionsmottagningen sa att riskerna med att ha en pickline är mindre än nyttan av att ha en infart. Man kan liksom inte stå och sticka mig i 45 minuter för att få in en nål om jag kommer in med Addisonkris och lågt blodtryck. Eller överhuvudtaget om jag ska lämna blodprov. Dessutom får jag en del kärlretande medicin, som till exempel järn och sådana grejer som man helst ska ge i stora vener. Nyttan av att ha en fungerande infart är helt enkelt större än infektionsrisken. Och det är en rejäl infektionsrisk att ha en infart, så det är ingenting de tar lätt på. En fast infart är rena autobahn för bakterier rätt in i kroppen. 
usch det var mycket prat om infarter det här.
 

Jag älskar min nya Oversize hoodie/filt fleecetröja!! Den åker på under  förmiddagen och stannar sen på i mååånga timmar!
På fotografierna ligger jag i sängen med hoodien på mig.
(null)
(null)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera

Publiceras ej