Jag måste berätta om maktmissbruk jag varit med om. Även om jag nog berättat det tidigare, så tål det höras en gång till.


När jag var inlagd på psykiatrin vintern -08 var jag ganska arg av mig. Jag kände sveket av personalen. Att dom tillät läkaren bestämma som hon gjorde. Men jag fick permission en kväll och jag var glad och tacksam för det.
. Permissionen var lyckad och när jag kom tillbaka till avdelningen försökte jag vara glad och trevlig för att visa tacksamhet och glädje för att jag fick åka iväg. Dock hade jag rätt ordentlig huvudvärk och jag bad sjuksköterskan om två Alvedon. "Nej" blev svaret. Va?!  Då svarade sjuksköterskan att jag "inte ser ut att ha ont i huvudet"
. Va?! Vadå inte ser ut att ha ont i huvudet? Då säger sjuksköterskan det att "man skrattar inte och är så glad om man behöver två Alvedon." 


Helt sjukt. Jag fick ett enormt utbrott (med huvudvärk) och hamnade i bälte. Jag blev alltså fastlåst på en brits med lås om händer, fötter och midja för att jag blev arg På grund av sjuksköterskans maktmissbruk! Helt i onödan. Men jag hörde skötarna muttra "men herregud ge henne två alvedon! Det är ju inte precis morfin hon ber om" 
När jag tänker tillbaka på allt maktmissbruk jag varit utsatt för och den beroendeställning jag varit i, så är det inte konstigt att jag slåss som ett lejon om någon person försöker bestämma i mitt liv. Jag reagerar nog kraftigare än andra, men det har sina orsaker 
(null)     


2 kommentarer

Anonym

24 Aug 2023 13:29

Du har gått igenom så otroligt mycket! Inte alls konstigt att du reagerar ibland! ❤️
Anette C

Anonym

24 Aug 2023 21:51

Sluta skylla på personal

Kommentera

Publiceras ej