Efter allt jag gått igenom är hjärntröttheten det värsta spåret. Har egentligen varit hjärntrött    sedan ett år tillbaka då jag låg på Iva i Lund efter en operation. Det var vid den operationen jag fick för lågt blodtryck som  orsakade syrebrist i hjärnan, vilket orsakade hjärnskador. Hjärnskador som yttrar sig bland annat som hjärntrötthet, koncentrationssvårigheter, uppmärksamhetsstörningar och dålig impulskontroll. En grövre variant av den adhd jag föddes med. Dessutom gör det mig ännu mer känslig för intryck än vad jag var före hjärnskadorna. Folksamlingar orkar jag inte med, det är helt uteslutet. Orkar inte ens med andra människor mer än kortare stunder. Behöver ofta vila huvudet och har fått ett enormt behov av att vara ensam.

En sak som irriterar mig är att jag bara Kan göra en sak i taget; det vill säga, om jag lyssnar på radio kan inte jag samtidigt hålla på mig till exempel Facebook. Förut hade jag någon slags simultankapacitet som gjorde att  jag både kunde lyssna aktivt och göra något aktivt annat, men det går inte nu. Som senast idag när jag lyssnade på en historiepodd att jag helt tappade bort mig i podden bara jag slöscrollade lite på Facebook. Eller som när jag skulle koncentrera mig på lunchekot och bara gled iväg i uppmärksamheten och var tvungen att lyssna om. Kan inte både lyssna på radio och kolla mejl samtidigt. Det är ganska irriterande och väldigt nytt för mig. Förut hade jag liksom tio olika spår igång samtidigt kändes det som. Nu kan jag inte rikta uppmärksamheten åt ens två håll samtidigt. Att både bearbeta ljud och göra något annat funkar inte. Känns väldigt begränsande!
(null)

1 kommentarer

Lena Hansson

11 Aug 2023 20:29

Precis sån är jag! Kan lyssna på en ljudbok när jag diskar eller laga mat jag är van vid att göra och då inte kräver någon ytterligare uppmärkamhet. Att läsa ett recept samtidigt funkar inte för då hör jag inte vad som sägs i ljudboken! Vet inte vad min hjärntrötthet beror på men har haft den i ett par år. Fast jag har aldrig varit bra på att göra flera saker samtidigt! Brukar säga att jag har en "manlig hjärna" dvs att bara kunna göra en sak åt gången. :-) Min simultankapacitet har alltid varit dålig!
Tittar oxå gärna på filmer eller serier jag sett innan då jag inte behöver lägga tid på att komma ihåg vilka personerna är!
Kram Lena

Kommentera

Publiceras ej