Jag stannade bara två nätter på sjukhuset i samband med att häften åkte ur led och att jag fick en djup blodpropp i armen. Efter Dess har jag hållit mig hemma men gjorde ett besök i Lund för ett par dagar sedan. Uppföljning efter operationen var det tänkt, men nu var det nya grejer som har hänt. Läkaren sa att det fanns två val; antingen byta en del av koppen  som ledkulan är i, eller att helt enkelt ta bort hela höftleden. Att ta bort hela höftleden är det sista de gör,  och det är ju inte så roligt efteråt, för benet blir kraftigt förkortat och man måste gå med stöd. Frågan är hur ont jag kommer ha, beroende på vilken operation det blir. Det är jobbigt när höften bara hoppar ur led hela tiden. Det funkar inte med ambulans och sövningar vecka efter vecka.

När det gäller blodproppen så tar jag starka sprutor morgon och kväll. Och just på grund av sprutorna gör det att Lund inte vill operera höften. Blodförtunnande är inte så bra när man ska öppna upp och skära, men samtidigt måste man ha dem efteråt i och med att man inte är lika mobil. Läkaren i Lund satte  upp mig på deras operationslista och sprutorna ska jag ha i minst tre månader. Så just nu känns det ganska mörkt ärligt talat. Skulle leden hoppa ur led mycket mer så kommer man väl ta ett nytt beslut antar jag.  Men man vet ju inte jag har gått med trasig höft sen mars 2020, så jag är luttrad. Det kanske inte låter så jobbigt eller allvarligt med en höft som är bruten och  som inte läker, men jag lovar er- värken påverkar en mer än vad man kan tro! Att ha ständig svår smärta är någonting vidrigt. En funktionsnedsättning, helt klart.
(null)

1 kommentarer

Anette

18 Nov 2022 13:13

Bruten höft som inte läker och som sedan hoppar ur led hela tiden låter väldigt allvarligt! Det är inte svårt att förstå att det innebär ett stort lidande, även om man inte riktigt kan sätta sig in i situationen...

Kommentera

Publiceras ej