Sjukhuset

  • (null)

   Det är dags att lägga om ett förband. Jag sitter på sängen och sköterskan säger:
  • Vill du ligga ner?
  • Nej svarar jag helt inne på att jag andas sämre då. Sen frågade nog sköterskan  mig det, för att jag var en stund tidigare hade sagt att jag var trött och att det skulle bli skönt att blunda så det är klart hon föreslår att jag lägger mig ner.
  • Sjuksköterskan reagerade på att jag inte tar hennes kommando och jag inte gör som hon vill. Att jag bara jävlas eller någonting sådant och inte kan följa normala människors sätt. Sjuksköterskan får uppfattningen att jag inte vill och tycker att jaha? Matilda Skog hon är ju så jobbig . Irritationen stiger och sjuksköterskan är kort i tonen mot mig och behandlar mig ganska dåligt. Snäsig och stressade . Hon är trött på aviga patienter. 
  • Helt utan att förstå det, lägger jag märker att sjuksköterskan är väldigt kort i tonen och verkar tycka att det bara är till besvär. jag blir orolig naturligtvis. Och när jag bli orolig så kan det bli ganska allvarligt snabbt.  Blir högljudd avig och arg och, fast mest förtvivlad och känner mig dåligt bemött eftersom jag inte gjort något fel, "vad jhar jag nu gjort?" och sjuksköterskan "jaha jaha ska hon börja bråka ännu mer nu" Och blir riktigt irriterad och funderar på att ringa överläkaren. Jag är livrädd arg och ledsen och kastar ett glas i väggen för jag förstår inte vad det är jag har gjort för fel men något är det uppenbarligen.

Det är en vanlig situation som lätt hade kunnat undvikas. Det började med att sjuksköterskan sa vill du lägga dig ner? Nej svarar jag ärligt för jag har inte tid alls lust att ligga ner. Hade sjuksköterska sagt vad snäll och lägg dig ner,  kan du lägga den ner när jag ska lägga om detta? Hade jag lagt mig ner utan och tveka och situationen hade aldrig uppstått. Autism och adhd: jag lyssna på orden inte på det där du säger bakom  Hälsningar vildamatilda 

Anonym

Matilda, du vill att de ska sätta sig in i sin situation. Men om du försöker sätta dig in i deras? Var du trevlig mot dem? Tänk på att många har npf utan att vara diagnostiserade. Många du möter kanske själva saknar förmågan att sätta sig in i andras situation. De kanske inte har förmågan. Läggg inte hela ansvaret på.personalen, det är ett samspel för att bra mötet ska ske.

Vera

Det är mycket krångligare med vår uppfattning av hur det låter o ord som låter negativa. Jag vet vad du pratar om. ❤️
Du om någon vet ju hur det känns att inte bli trodd.
Förstår inte varför de är tråkiga o spydiga.
Det hade varit bättre om hon sa att hon vill du sitter, men ist ber hon dig bestämma. Hon är kort i tonen o pratar till en bebis,,, menar som till en be is, vi förstår o uppfattar. Men vi tar in allt, men syn o hörsel ställer till det för oss. Förstår att ett glas går i kras.

Kram vea