Min reaktion på ekot nyss. Min personliga åsikt om hur man mår om man gör någon annan illa. Vidrigt dåd i Oslo då en man sköt ihjäl två och över tjugo skadade på en bar under Pride.
"Polisen i Oslo undersöker om psykisk ohälsa kan ligga bakom dådet"
Klart som tusan mannen har någon sjukdom eller störning! En människa som är sund i sinnena, drogfri och mår bra, skjuter inte folk. Frågan är hur det sättet han är störd på har inplanterats av någon ideologi, om han hör röster, är påverkad av ämnen han intagit eller han är psykopat. I vilket fall som helst är det ju helt klart psykisk störning/sjukdom/ohälsa.
(null)


3 kommentarer

EnMörkräddMänniska

27 Jun 2022 21:58

Hmm, den forskning som finns visar att de flesta av dessa gärningsmän INTE lider av psykisk ohälsa/sjukdom.
Rent instinktivt tänker man ju att någon som begår så fruktansvärt sjuka brott kan ju absolut inte vara frisk. Men det är en missuppfattning. I de flesta fall så handlar det alltså inte om någon psykisk sjukdom. (vilket nästan är ännu mer skrämmande...)

Svar: Men ärligt.. finns det friska människor utan trauma, utan missbruk och med sunt umgänge som siktar på någon med automatvapen? Felar inte något? Eller?
Matilda VildaMatilda Skog

nikke

28 Jun 2022 14:58

Dom utreder det som islamistiskt terrordåd, är många islamister som inte är psykiskt sjuka och som ogillar allt som har med pride att göra. Islamister läser koranen, och där står det att koranen fördömer homosexualitet. Så där kan han nog ha påverkats minstsagt.

Svar: Jo, fördömer ja. Men står det uttryckligen att folk ska dödas?
Matilda VildaMatilda Skog

Anette

28 Jun 2022 16:04

Håller absolut med dig! Ingen fullt frisk människa begår sådana brott!
Jag läste att han lider av paranoid schizofreni.

Kommentera

Publiceras ej