Popcorn och krig

Jag är hemma. Hostade nåt grymt vid tre natten som var och tror popcornkärnan kom
Upp då, för hostan la sig. Blev ändå sövd dig och fick uppkallade lungor. Nu hemma och syresätter mig lite dåligt. Det är så jobbigt- syrebrist och ångest känns nästan likadant. 
Det kan vara så att jag mår dåligt och känner att livet känns allmänt skakigt. Börjar fundera, har jag någon anledning till att må dåligt just nu, är det något särskilt som har hänt? Svaret är oftast nej. Då tar jag fram min syresättningsmätare och oftast så ligger jag väldigt låg syremättnad. Där har vi svaret -det var inte ångest det var syrebrist! Syremätare: 93 i puls och 83 i syresättning  (null)

Det känns väl lite mainstream att nämna någonting om kriget i Ukraina men jag känner att jag måste göra det. Jag blev förvånad över att Ryssland invaderade, media har pressat upp volymen något enormt de senaste veckorna har jag tyckt. Och jag har väl egentligen inte trott att Putin skulle gå till angrepp men där ser man. Det är lite läskigt att det är här i Europa men jag undrar varför USA lägger sig i så mycket och sen när har USA egentligen vetat var på kartan Ukraina ligger?  Har USA speciella ekonomiska intressen i Ukraina eller varför denna nu ta hand om saker de håller på med? Var det inte något vid presidentvalskampanjen att någonting hade med ekonomi och Ukraina och göra?