Syrgas

Utskriven tidigast tisdag. Jag har så stort behov av syrgas och behöver en del hjälp och viss medicin. Sjunker alldeles för lågt i syresättningen ibland och måste akut höjas. Och kontrolleras. Dom har godkänt syresättning på 92-96% med mål 94% och jag har alltid syrgasen på. och igår när jag gick mellan säng och toa sjönk jag till livshotande 74%. Bara av att gå några steg med gåbord! 

Och en kväll låg jag bekvämt och nöjt och lyssnade på en bra dokumentär och började må dåligt. Det som INTE är panikångest. Kollade och syresättningen låg lite under 85.% och då hade jag ju ändå syrgas. Dom höjde flera gånger innan det blev ok. 
Så nu ska personalen höja syrgasen när jag ska upp. Vi eftersträvar ju så lite som möjligt, så det blir mer ibland och ibland lite mindre. Kanske få hasyrgas hemma. om nivån blir stabil. För det alternativet har nämnts. Det är dumt att ta upp en vårdplats bara för syrgas.

Mina lungor är så kraftigt skadade att det inte är säkert att dom blir bättre. Oftast är det bara en eller ett par delar av lungorna som drabbas men på mig är bägge lungorna och hela skadade. Därav syrgasbehov.
Mamma undrar starkt om man kan transplantera lungorna.
Själv undrar jag om jag nånsin igen kan föreläsa. Nu kan jag ha dialog cirka 15 min och då kan jag bara ligga och inte ensam prata. Orkar bara med 3-5 meningar.
(null)