Mina lungor skadades av när jag hade covid-19 i december. Har problem med syresättningen. Inget jag inte alltid märker men det känns lite obehagligt. När jag varit inlagd har syret gått ner väldigt mycket om nätterna och när jag vilar. Pratar jag är det konstigt nog lite bättre. 
Förra inläggningen fick jag bara ta av mig syrgasmasken och ta väskanoch hoppa in i taxin och jag känner lite sådär
Är det acceptabelt? 
(null)

Att behöva syrgas så fort jag blir inlagd och ha det fram till sista minuten där. Så jag ringde vårdcentralen och pratade med min fasta vårdkontakt och hon pratade med läkaren så nu ska hemtjänsten ta min syresättning morgon och kväll, dom är ju hos mig då. I morse låg jag på 93% och nyss 91%. 93% är väl okej kortare tider, men inte i längden. Ochnär jag hade covid-19 låg gränsen för extra syrgas på 93% om Nätterna kan jag ligga mellan 80-86%
.
Well. Skruttig gammal kropp. Det är som bara för att jag är multisjuk så accepteras symptom på mig, men hade inte gjort på vanligt folk. 



covid-19, multisjuk, syrgas,

1 kommentarer

Åsa

05 Mar 2021 08:40

Kroppen vänjer sig vid lägre syrgasnivåer. Många med kom ligger tex på 88% i normaltillstånd. Så det är nog så att ditt normaltillstånd har ändrats, och du ligger lägre. Viktigt är att fortsätta andningsträna.

Svar: Tack för svaret! Andningsträning gör mycket gott
VildaMatilda

Kommentera

Publiceras ej