Blandat blurr

Nu är jag hemma efter typ tre veckor på sjukhus med allvarliga lunginflammation och sen några dagar på Björkliden.  Kom hem idag vid 10.30.
Skönt.

Min höft/benet gör så ont! Trots att jag har fentanylplåster och tar annan medicin. 22/7 11.10 ska jag träffa överläkaren i Lund så då får vi se. Nervöst men mitt hopp. Växjö vill absolut inte sätta dit en ny höft med min immunbrist, addison och dåliga läkning. Riskerna är enorma men herregud, jag kan inte gå omkring med en bruten höft som inte läker! Det är inte värdigt! Jag lever inget värdigt liv!


Åh, en lärare, kantorn, som jag hade i mellanstadiet och den som la grunden till i princip allt jag kan, ville komma till Björkliden och sjunga ihop med mig. Han är cirka 80 år och spelar fortfarande och han är en av de finaste människorna som jag vet. Vi får väl ta det nästa gång det är dags för växelvård. Tror det var 3/8. Kantorn lärde mig mattevisan och då, som tioåring förstod jag inte hur mycket den skulle hjälpa mig men kantorn berättade att den var bra att kunna, att hans före detta elever berättat. Text:
"Term plus term ger summa när man räknar addition 
Term minus term ger differens i subtraktion 
Faktor gånger faktor ger produkt det vet du väl, i vår multiplikationstabell 
Täljaren på taket och så nämnaren längst ner när man räknar division en kvot som svar man ser. Alla dessa uttryck ska man kunna utantill om man matten klara vill"
(null)


Förresten hur gör man med nästintill döda palettblad? Min fick för mycket vatten och började ruttna. Jag planterade om den, men den är klen. Nu tog jag hela plantan och satte i ett glas vatten som man gör med sticklingar. Tänkte plantera den sen om den repar sig. Är det rätt väg att gå? Eller ska jag skära av en kvist och sätta i vatten så den får rötter och sen plantera? Kan man bara skära av en kvist?