Och långsamt smulas jag sönder

- jag vill inte vara på kortids
-jamen du kan inte vara kvar här
- ska jag vara på sjukhem då?
-det är ju bara en kort tid
-om inte Alvesta har några platser då
-det får vi se. Du kan inte vara på sjukhuset 
-jag vägrar kortids
-vi får se


Och jag dör långsamt. Smulas sönder av det som ska hjälpa. 
Visst. Säng på kortids eller säng på sjukhus. Whatever. Ställbar säng och personal. Historien upprepar sig. Personal och beroendeställning. Inget att säga till om när jag flyttas runt, obekväm.
(null)

Åsa

Sjukhuspersonalen ser det ur ett annat perspektiv. Kan de inte göra mer för dig just nu så finns det andra de faktiskt kan hjälpa som behöver platsen. De föreslår ju inte korttids för att vara elaka, utan för att de ser till dina kroppsliga behov. Sedan är det ju trots allt inte de som bestämmer om det blir korttids eller inte, utan det gör en beslutsfattare utifrån en rapport som biståndshandläggaren skriver. I första hand brukar de vilja hjälpa patienten hemma. Är det flyttlass hemma hos dig så kanske du kan bo hos din mamma, och ha hemtjänst där? Det finns alternativ, och jag förstår att korttids känns som ett rätt jäkla tråkigt alternativ. Det är så himla tråkigt när unga människor hamnar mellan stolarna på det här viset.

Svar: Tack för dina ord. Jag vet att ingen vill vara elak, men man ser inte människan
VildaMatilda

Åsa

Nä, man ser inte människan. Det finns inga bra alternativ för unga patienter som inte kan vara på sjukhus men inte heller hemma. Vad ser du själv som det bästa alternativet för dig?

Svar: Ja jag hamnar mitt emellan stolarna, för sjuk för att vara hemma, men skulle behöva sjukvård i annan form än en akutvårdsavdelning.
VildaMatilda