Våga vägra

Den där kursen jag läste i rättskunskap är guld  värd! I går skulle jag iväg till kollega/vän/godman Monica och chefen för Asken kom in till mig och ville väl inte att jag skulle iväg. Mitt svar är enkelt; det finns inte en enda lag som gör att de kan förbjuda mig något eller tvinga mig till något! Chefen sa att pensionärerna inte ens får gå till Ica. Det gör mig på något sätt heligt förbannad och hur 70+ har blivit behandlade. Bara för att en person är över sjuttio så kan inte någon tvinga dem till något, egentligen. Hälso och sjukvårdslagen och smittskyddslagen kan inte tillämpas och det så länge någon inte vårdas under tvång, typ LPT eller så, är dom ta mig tusan fria att göra vad de vill! Tror inte omdömet skulle bli sämre om någon är sjuttioett istället för sextioåtta. De flesta lyder ju råden och tillhör man en riskgrupp så är man ju extra försiktig oavsett ålder.
Nej. Våga vägra om det inte finns laglig grund!

Anette

Helt rätt! Samma sak med de regioner som tvingar ADHD-patienter att lämna blodprov och bevakat urinprov för att de ska få ADHD-medicin utskriven! JO kom nyligen med ett utslag efter anmälningar att det t o m strider mot grundlagen! Som tur var såg jag detta precis när jag hade fått sådant krav, men jag hänvisade till JO och nu har min region ändrat sina rutiner. Men det borde alla regioner göra!

Amanda CL

Jag förstår hur du tänker och varför du känner och tänker så. Jag håller också med dig till 100% men just med Corona och riktlinjer och regler så borde det nog följas i den mån det är möjligt. Men att du ska få åka iväg tycker jag är fullt rimligt även fast jag fattar att de blir lite nojiga med Corona och allt