Det gröna

Pga katterna har jag inte kunnat ha växter eller blommor, och de jag haft som inte varit giftiga har av olika svårhanterliga anledningar dött. Nu. Har jag inga djur och jag tittade sorgset på plastblommorna i fönstret
-i plåt och plastkrukor.
Och bestämde mig för att försöka med lite blommor.  (null)

Nu är ju inte Willys någon florist och inte jag heller, men tog en grön växt och en blomma som ansågs heta cyklamen. Den kan jag nog googla skötselråd på, men ge gärna tips! Den gröna....,
 Eh
Växten vet jag inte ett dugg vad det är och hur den vill leva. Är det någon murgröna? Är det skillnad på murgrönor?????
(null)


Min aloevera har haft nära-döden upplevelse senaste halvåret då den knappt fått vatten en gång varannan månad. Det var bara några vissna bruna blad kvar, men men. Får väl ge den chans att repa sig
-och nu är den spinkiga växten lite grön igen! Det kallar jag överlevnadsinstinkt och vinnarskalle 
(null)


FIA

Det brukar stå på plasten runt krukan hur växten ska skötas men oftast med så pytteliten text att den nästan är oläslig till och med för den med normal syn!

Cyklamen vill ha en jämn tillförsel av vatten, ca 1/2 - 1 dl per dag. Ta bort vissna blommor och blad med ett kraftigt ryck. Om det blir kvar en bit av stjälken längst ned vid knölen pressas växtsaft ut genom brottytan vilket ger en bra grogrund för sjukdomar.

Den andra växten är en sorts Benjaminfikus. Vattnas så att jorden blir ordentligt blöt. Innan nästa bevattningsomgång ska jorden torka upp, men inte torka ut, uttorkning ökar risken för spinnangrepp.

Aloe Vera: Vattna den med ungefär två veckors mellanrum, men använd sparsamt med vatten. Den ska inte vattnas mer än ett par gånger i månader under vår, sommar och höst.

LYCKA TILL! Då jag miste min sista hund blev växter inomhus viktiga för mig. Bor ensam och behöver något annat LEVANDE i hemmet att tycka om, ansvara för och se till att de mår bra.

VARMA KRAMAR!

// FIA


Svar: Tack snälla Fia! Men allvarligt- en deciliter vatten per dag för cyklamen?? Oj jag har en del att lära
Stor kramar
VildaMatilda

FIA

Hämtade uppgifterna från en sida som heter Odla.nu så jag är 100 % allvarlig!

KRAM!

https://www.odla.nu/inspiration/skotselrad-cyklamen

Kirsi

Inga blommor här heller på grund av katt, saknar faktiskt att ha något grönt. Den där aloe veran har lärt av dig att kämpa och aldrig ge upp.
Kram