Alltid redo

Innehåller länk och erbjudande Jag har alltid en ryggsäck färdigpackad att använda vid sjukhusvistelse. Innehåller sånt som behövs; till håret, tandgrejer, laddare, hörlurar, medicin, nåt att äta, rengöring och lotion till ansiktet, underbyxor, mm. Och tangle!
Det låter nog märkligt att ha en "sjukhusväska" men jag har upplevt och på så sätt lärt mig att jag ofta är inlagd, ibland ambulans och att det är svårt att dirigera andra via telefon vart laddare och hudkräm finns. Så. Alltid redo.

På sängbordet ligger tangles och ALLA blir nyfikna och undrar vad det är:
(null)


Stressreducering, koncentration , avslappning och något att göra för rastlösa fingrar. Sjuksköterskorna och undersköterskorna blir så glada och nyss var en inne och stod och höll på med tangle under hela tiden.
Så om ni går in på onlyforheroes och vill handla, uppge kod VM10 så får ni 10% rabatt. Det är ett företag som säljer olika pedagogiska hjälpmedel och jag respekterar onlyforheroes oerhört. Man behöver inte alltid handla, för dom har mängder intressant läsning. Tips!


Nåja.

(null)Jahapp inlagd. Inlagd för samma sak 19-21/10 
Drar på mig så otroligt mycket vätska,  och måste få vätskedrivande medicin direkt i blodet för njurarna svarar inte på tabletter. I natt kom det fyra liter! Och jag upplever väl inte att mina lungor är så påverkade. Visst, jag är andfådd, orkeslös och svårt att prata längre stunder (ja det låter ju som ett problem ser jag nu när jag skriver) efter jag fick furix som medicinen heter, blev det så lätt att andas! Det var en tyngd som lyftes bort och jag kunde andas så lätt och enkelt! Jösses!

Dom tror att det beror på min hypofys svikt och binjurebarkssvikt och jag blir nog kvar. Minst till imorgon men troligtvis mer om det finns plats, för dom måste utreda och det är en helt sjuk situation.

Matstöd

Matstöld är ett känt begrepp på psyk och behandlingshem. De flesta som har svårt att äta har någon gång haft matstöld. Vad och varför? Matstöd är en personal som sitter med vid måltid och ska dels stödja patienten när hen äter, uppmuntra och peppa, dels se till att patienten fått  i sig något och kunna hålla koll. 
Jag har haft matstöd i flera omgångar och det  har inte hjälpt mig ett dugg! Förstår inte poängen med att någon tittar på när jag äter och säger till mig att göra det om jag inte gör. 
För det första: matstödet kan inte ta bort ångest. Det går inte muntra upp en tallrik mat som står framför,
För det andra, och det viktigaste; matstödet kan inte äta åt mig. Maten måste jag själv äta och uppmuntrande ord känns bara fel för problemet kvarstår, jag måste ju äta. Matstödet äter inte upp min mat.


Så det kvittar 

Gud vad skönt att slippa allt sånt!

(null)