Våga klaga

Det har varit en hel del gnissel mellan mig och ssk på hemsjukvården. En av dom är bokstavstroende.. dvs allt i journalen är sant, inget annat. Inte muntligt inte någonting. Känner mig så klämd melllan stolarna! 

Igår pratade jag med överläkaren M Thunander på endokrin och hon skrev in en ordination. Jag hörde att hon skrev och hur hon skrev! Idag hävdar s på hemsjukvården att "här finns minsann ingen ordination och thunanders diktat nämnde inget om medicin." 

Ssk på hemsjukvården vägrar ge mig min medicin och sa att vårdcentralen får kontakta endokrin. Problemet är det att thunander bara jobbar var tredje vecka och är hopplös att få tag på= ingen ordination. 
Förlåt alla fakta. Tämligen ointressant men jag kommer skriva avvikelse på detta. 

Att anmäla till IVO och patientnämnden är det enda jag kan göra och jag uppmanar ALLA som inte blir rätt vårdade eller om man blir dåligt bemött att klaga! Om ingen klagar tuffar verksamheterna på utan att stanna upp och kolla vad dom håller på med. Det är som kritik- det behövs! För att ta ett exempel:Om ett företag inte uppfyller krav   och ingen klagar, utan kunderna försvinner istället händer inget. Men om kunderna hade klagat och framfört kritik, hade enheten fått möjlighet att ändra på sig och på så sätt behålla sina kunder.
Kritisera är bra. 


En del regler har gjort det svårare som privatperson att klaga till IVO (föredetta socialstyrelsen) men ge inte upp! En grej för ett tag sedan:


Hemsjukvård var hos mig och visste att jag var helt slut och inte kunde ta mig hemifrån. Kunde inte gå mer än några meter. Sedan kom boendestöd och tittade i kylskåpet och konstaterade att det var helt tomt. De visste också att jag inte kunde ta mig hemifrån; alltså inte kunna handla mat. De vet att jag inte har familj i Alvesta som skulle kunna handla, En naturlig del kommunen borde gjort är att kolla om jag behöver hjälp att handla eller på något sätt försäkra sig om att jag skulle få mat. Men nej. Inget sådant och jag var så dålig att jag inte orkade säga något. Det är skrämmande om kommunen fungerar så illa. Jag kan ju bitvis prata för mig och därför Anmälde jag till IVO att kommunen borde reagerat. IVO tog faktiskt upp det och vidarebefordrade till omsorgsnämnden i Alvesta kommun.


Som serviceresor i Kronoberg. Så fort något är totalt oacceptabelt klagar jag. Inte för att gnälla, utan för att ledningen ska veta att många är usla bilförare. Några blomstercheckar har jag fått av serviceresor. 
Våga klaga, våga kritisera, vi som kan.
(null)