Öppet brev

Öppet brev till Alvesta kommuns handläggare 

Hej!
Jag känner att jag blir klämd och illa behandlad av kommunen, vårdcentralen och boendestödet och hemsjukvård. Du har varit i kontakt med Susanne från hemsjukvården. Dom vill inte lägga om min infart jag fått inopererad, utan tycker att vårdcentralen ska göra det. Vårdcentralen i sin tur tyckte det är självklart att det är hemsjukvården som ska sköta det eftersom dom ger mig medicin via infarten minst två gånger i veckan. Att lägga om sådant är en vanlig uppgift i hemsjukvården och vårdcentralen ser ingen som helst godtagbar anledning till varför inte hemsjukvården ska göra det. Hemsjukvårdens argument håller inte alls och enligt henne beslutar sjuksköterskor i hemsjukvården vad dom ska göra, utan att jag kan överklaga. Jag fick hemsjukvård just för att jag skulle få ett mer värdigt liv och slippa vårdcentralen och sjukhus så långt som möjligt.
Grejen är den att jag INTE kan ta mig till och från vårdcentralen själv för mina ben bär inte. Susanne säger att boendestödet får hjälpa mig. Jag förklarade att i så fall måste jag beviljas ytterligare ett tillfälle bostöd i veckan, och då med bil och att det snarare är hemsjukvårdens uppgift att behandla somatiska sjukdomar och det som följer- inte socialpsykiatrin.
Jag vill ha ett värdigt liv. Jag vill ha vård i hemmet så långt det går. Hemsjukvården pratar resurser- men bostöd har inte heller så stora resurser. Och ingen ser till vad jag upplever som värdigast och mest humant. Så snälla, se att sjukvård är hemsjukvård. Bostöd är bostöd. Och jag är en människa, multisjuk som ingen lyssnar på. Snart blir det IVO igen om ingen lyssnar. Situationen är absurd.
henrik

Sjukvården är ett skämt i Sverige på många sätt. Man måste ljuga och överdriva rejält, för att få sin vilja igenom. Innan jag fick exempelvis sjukbidrag, så fick jag och boendestödjaren,min chef och kurator överdriva rejält. Annars hade det inte gått. Nu har försäkringskassan gjort så ens boendestödjare , chefer å såna inte får skriva "dåliga" saker om en. Bara bra saker får dom skriva. Min tjej fick färdtjänst till sitt jobb varje dag, även det efter att hennes morsa överdrivit rejält och tvingats ljuga. I ditt fall borde du inte ens behöva överdriva kan man tycka, men det är uppenbart dom inte lyssnar annars.

Anette

Så himla typiskt! Bara bolla kostnader mellan sig, inget ansvar! Jag blir så arg!!

Amanda CL

Jag hoppas det löser sig! De verkar extremt krångliga :/

Henrik, Jag tycker det är fruktansvärt att systemet är fruktansvärt som är uppbyggt så många måste överdriva så mycket för att få rätt hjälp :/ det blir en ond cirkel liksom :/ sen måste jag bara fråga för jag reagerade på det, varför ljög hon? Det är ju väldigt konstigt och ställer till det för många andra. Men jag förstår verkligen att en kan vilja det o så men jag skulle aldrig kunna ljuga för att få en insats :/

henrik

Amanda, därför annars hade hon inte fått någon färdtjänst, hon får panikattacker att åka buss. Och kan inte ta sig till sitt jobb annars =/