ASMR- sjutton vad skönt

Jag hörde ett inslag från mitt favoritställe på P1 om ASMR. Typ. Ljud vissa mår bra av. Det är ungefär någon som viskar, drar med naglar på tyg, viker en papperspåse mm. Snackar om hur skeptisk jag var! Höra någon viska eller slå lätt på en borste? Och kalla det ångestdämpande och lugnande att vika en papperspåse?!
Men ja ja, sökte på ASMR på youtube och det fanns en del spooky och jag tänkte..... hm? Efter en del kolla runt så.. Föll för det direkt! Psykologen i P1 programmet sa att många upplever det som en känsla av välbehag att höra sådana ljud Som en skön rysning men inte alla, mest var det introverta typer, öppna för nya saker och aningens neurotiska som älskar det. Haha jag ställer väl mig i den skaran då, för efter tre minuters lyssnande mådde jag väl. 
Det finns många olika förklaringar till ASMR och en  grej kan vara att höra någon viska mjukt påminner oss om barndomen eller från det vi var apor (!) och utsöndrade ljud för välbefinnande. 
Efter en stund noterade jag att äta ljud tycker jag inte om och det finns mängder olika ASMR. Så ge det en chans! Kolla inte på videon på youtube utan lyssna bara