Att veta

Att min mage och tarmar inte fungerar vet jag, och nu vet jag lite mer. Eh. På gastro sa läkaren att jag har Gastropares. Det innebär väl ungefär att magen står nästan stilla. Det var ingen nyhet för mig, men att det finns ett namn för mina kräkningar, smärtor, illamående  och uppkördhet , det var en välkommen nyhet.  Alltid skönt att få namn. Som fd ätstörnings sjuk har det nog låtit som en dålig ursäkt när jag sagt att jag mår illa av mat, sväller  och inte kan äta av allt. 
Dietist är inkopplad och hans råd var att
  • Dricka mycket när jag äter
  • Undvika fiber och hårda partiklar som tex ris.
  • Bara äta mat med konsistensen att det går stt mosa med en gaffel.
  • Och vissa dagar köra flytande.


Ja? Dessutom undviker jag sedan tidigare;
laktos, gluten, rött kött. Förbjuder äppel, klumpmat, räkor, svamp och trådig mat. Klumpmat är tex bröd och färsk pasta, trådig är tex apelsin, annanas, sparris och torr kyckling. Sen kan jag inte äta broccoli, skal och kål, det orkar inte min mage,

Usch det här blev ju inget positivt eller inspirerande inlägg. Det kanske låter som jag klagar, men det gör jag inte. Att nu kunna skriva alla livsmedel som är svåra, som jag känt länge och accepterat, är en lättnad. En lättnad att jag nu har ett namn på varför det är så och att det inte är dåliga ursäkter och fjanterier . Lite revansch. Faktiskt. För att äta är svårt vet jag sedan länge!
(null)gastropares - pseudoobstruktion
Emma

Ska själv till gastro för att kolla om jag ev har gastroparesis. Hoppas att jag inte har det. Det är "skönt" när man fått ett namn på sina problem.