Nehe du VildaMatilda, nu får du börja äta! Och det med mindre kött! Ett tag nu har jag levt vegetariskt och magen har nog aldrig varit plattare. Tyvärr är det ju så otroligt mycket fiber i grönsaker och fiber tål jag inte- hur göra? Tofu? Vegofärs/bitar?
Bönor/linser? Ahh!
Rött kött har jag inte ätit på över två veckor och saknar det inte ett dugg. Fisk; jatack. Nu står jag vilse i början av en vegodjungel och behöver tips på lättlagad vegetarisk mat med lite fiber? Okej. Inte så precis fråga. Men ge mig ETT vegetariskt
tips du har? (Har många läsare, så rent teoretiskt skulle jag kunna leva ett livslångt vego liv om alla gav mig ett tips 😃)
Typ; burgare på svarta bönor. Linsgryta på tio minuter. Ät inte xxxx det är sjukt mycket fiber. Skölj linser. Stek på viss värme. Om du blandar. Skala. Köp det. Koka så länge. Tänk på...
. Whatever. Jag kan ingenting!
2 kommentarer
Anette
17 Mar 2019 12:21
Jag har två recept med röda linser - gryta och soppa - som jag tycker är väldigt goda. Du kan få recepten om du vill.
Anette
18 Mar 2019 13:07
Ja, det är väldigt enkla recept!
LINSSOPPA
75 g purjolök - strimlad
250 g potatis - skalad och tärnad
1 liter vatten
2 tärningar grönsaksbuljong
2 dl röda linser
spiskummin
paprikapulver
salt och svartpeppar
Låt purjolöken fräsa några min. Tillsätt vatten, buljongtärning, potatis och sist linser. Låt alltsammans koka 10 min. Krydda och vispa soppan till en simmig konsistens.
LINSGRYTA
250 g röda linser
1 liter vatten
1 skvätt vitvinsvinäger
2 tärningar grönsaksbuljong
1 stor morot - riven
1 stor potatis - riven
1 gul lök - finhackad
Koka upp linserna i vatten och vinäger tillsammans med buljongtärningarna och låt småkoka i 10 min. Tillsätt morot, potatis och lök och koka vidare ca 10 min.
Smaklig måltid! ;)
Kommentera