Fokus

Pratade med mamma vid åttatiden på morgonen.. På rejält dåligt humör, trötthet från helvetet och grym värk. Vi småpratade lite och sen sa hon;
-det är ju föreläsning idag?
-va?! Vilken föreläsning? Nä..?
-jomen du skulle väl göra ikväll. Abf?
-eeeh nä ?
-jamen det du jobbar i
-ah! Ja just det ja! Jösses, det hade jag förträngt! Oj dags att fokusera!


Kan säga att jag går in rejält mentalt när jag ska föreläsa. Det är inte bara när föreläsningen är, som jag har fokus, utan det börjar långt tidigare. Dels måste jag oftast skapa en PowerPoint för uppdraget och det görs inte på bara en dag. Nu har jag väl tre föreläsningars PowerPoint att jobba med och arbete sker jämt. Att vara vaksam om mina idéer, känslor och tankar jämt och att bedöma om det ska vara med i någon form. Eller ett foto,  en visualisering, påstående...  ja huvudet jobbar. Sen ska ju PowerPoint göras och de kortare ligger på runt 15 sidor. Planera allt det, ordning, röd tråd, design, bilder, rätt text.. ja. En hel del. Sen ungefär samma dag som jobbet blur jag extra vaken och koncentrerad. Och nog mindre social. Nervös är jag alltid!

Idag är det en kortare föreläsning på ABF:s och attentions arvsfondsprojekt kompisförmedlingen där jag kommer prata om ätstörningar vid neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och kommer lägga stort fonus på Selektiv Ätstörning. En relativt ny diagnos, i termen att det ses i diagnosmanualer, men ätstörningen är INTE ny!
(null)