Tage är ju Tage

Tur för Tage att han är rätt söt och inte vuxen... annars hade jag inte orkat med honom alls. Som liten var det bara fullt ös eller sova. Inget mys alls. Lite trist tyckte jag, men gissade att det var Tages personlighet. Precis som att Happy absolut inte vill bli buren. Däremot är hon vid min kudde i sängen och lämnar mig inte alls. 

Jag tror Tage kan ha känt och känner sig lite vilse socialt. Han är ny i flocken och har inte lärt sig det sociala. Ofta ligger Bosse och Happy jämte mig i en hög i sängen och lille Tage ligger lite försiktigt på golvet jämte sängen och tittar på oss med stora ögon. liksom, som han inte vet hur han får vara med, men önskar. Han biter ju svansar som viftar och klänger runt  halsar, och har maxad energi och gör fel jämt, hur ska lillen då vara med när Bosse och Happy är arga på hans nafsande och busande? Han känns så deppig då, när han ligger en bit ifrån oss. Ungefär som när Pippi varit på kalas hos tommy och Annika och blivit utskälld av deras mamma för att Pippi inte uppfört sig, och på vägen hem är hon lite  ledsen och undrar vad hon gör för fel, att hon inte riktigt kan göra rätt.

Men. Hör och häpna! Nu har faktiskt Tage varit lite gosig senaste tiden. Han kan liggga still och bli klappad utan att flippa ut. Och när han ligger lite ledsen på golvet brukar jag ta upp honom och lägga honom i sängen med oss och det verkar han bli Väldigt glad över. Jag får alltid ta intiativ. Det är ont om goda sociala kontaktförsök från pluttens sida.

I morse kom han faktiskt klättrande på mig när jag sov. Helt på eget intiativ och spann som en traktor och kurrade och ville krypa ner jämte mig i sängen. Att klockan sen var 04.25? Äsch, första gången han verkligen tog sig mod att ta första steget att vilja mysa, så såklart blev jag glad! 

Lille Tage, du är speciell. 

Förbannat speciell nyss när han var på fläkten ovanför spisen och rev ner kryddor och saker! Det går ju inte bli arg på djur men jag blev rätt irriterad. 
WMina katter får vara på bord men inte köksbänkar. Det respekterar dom, men inte Tage. Happy fick nåt stänk vatten när hon var på diskbänken och hon flydde panikslagen och var aldrig där. Bosses förra ägare lärde honom så han är där ibland men bara när han vet att jag inte ser. Tage försökte jag också stänka vatten på, och när han fick en halv mugg vatten stänkt på sig brydde han sig inte ett dugg. Han gillar ju vatten och brukar leka i duschen och blir duschad då och då. Någon med tips på hur man lär djur var dom inte får vara? Tage är orädd och trotsig, så tips? 
Anette

Hahaha!! Som sagt, katter är katter! Men nog verkar han lite speciell, den där Tage!

N

Smäll hårt med handen på diskbänken när katten hoppar upp, kan behöva upprepas men brukar funka :)