Idag tog vi en tur

Jag hade sådan lust att träffa mamsen och pappa, så vi körde ut och åt idag. Först var vi i växjö, på torget och jag gick på århundradets äckligaste toa. Tur att jag alltid har handsprit med mig. Särskilt i sådana lägen!
(null)
Köpte sååå goda tomater! Slår ALL godis!

Vi körde sedan utåt skogarna norr om Växjö och åt på ett ställe som hette "Krogen på logen" jättegott! Men stackars pappa fick ungefär två korvbitar och lite sallad. Jag åt nån grön.... röra. Fast det var godkänt, lite suspekt, var inte beredd på smaken 
(null)

-ska vi stanna och fika?
Sa en hungrig pappa.
Färden bar vidare till fantastiska stället Hjärtenholm. Ett lantcafé lite utanför Alvesta. Det är inte ofta jag blir djupt imponerad av caféer och sånt, och folk som driver, fast av detta blev jag. Det går  inte beskriva känslan att sitta i en trädgård där ett fönster är öppet och spelar latino-jazz, har  Vietnamesiskt kaffe, ogräsmackor, en vattenkanna ett hörn, hemgjorda skyltar  ett bord upp och ner, en hund som går runt och en ägare som var outstanding och jobbar på radio P4 och engagerat berättade om kaffe de sålde på ett sätt att 140kr för ett paket var väl värt det. Kaffet var sååå gott! Ägaren var så fin! Han visste så mycket och verkade verkligen älska mat och kultur, och brann för att få gäster att känna sig välkomna och sedda.
(null)


Dit ska jag bara tillbaka! Tog bild på päronen när de visste= smile

(null)


Tog också bild när de inte visste och ungefär såg ut som de gjort upp för ett dyrt köp:
(null)


Helt underbar dag!

FIA

Tips på ren och fin toalett: Domkyrkocentrum / Lilla Torg! Schysst fikaställe där (särskilt uteserveringen), även om jag tycker priserna kunde vara lägre. Vattentorget / IOGT har också rena och snygga toaletter.

Svar: Tack!
VildaMatilda