Att leva och acceptera

Min bokhylla  är en fysisk metafor för mitt liv och vad jag gått igenom under vintern.
(null)
Bland vällästa pocket, visitkort, läroböcker, dagböcker  blommor, papper, foton och böcker i retorik, medicin och ekonomi, samlingar dikter, faktaböcker, nallar ,och diverse skönlitterära saker och annat , finns nu  en hylla. 
(null)
En hylla med bland annat sterila kompresser, handskar, förkläden, och medicin som sprutas rakt in i blodet. Hemsjukvården. Deras grejer har jag tyckt. Men ändå så högt mina saker. 

Sjukvården finns inte bara på sjukhuset sedan i december, utan för att skona mig, flyttade den hem till mig.  Hela  vintern har jag brottats med att försöka kombinera svår sjukdom och liv. Avancerad sjukvård  i hemmet och min vardag och helg med arbete och studier. Det har varit jättetufft och en resa jag inte fick välja. Många gånger har jag viljat skrika "stopp! Jag vill inte! Jag går inte med på det här!"   Vägrat, avskytt, gråtit, haft ångest. Dödsångest om kvällarna, men tacksamhet när vården hjälpt mig. 
Sjuksköterskorna har haft grejerna med sig, jag har inte orkat med att se sterila kompresser i mitt hem. Inte  viljat se blå handskar. 


Så en solig dag för inte alltför längesedan när jag hade ork att plocka hemma, gjorde jag iordning en hylla i mitt sovrum. Bland mina privata saker, i mitt hem, fick jag ta väck saker ur mitt liv för att göra plats för sjukvården. 
Sticker det ut? Handskar? Intravenös medicin?  Nja, men det blev ändå en hylla med saker som förlänger mitt liv och nu fick plats i mitt liv, kombinerat och accepterat. Jag orkade äntligen med det. 

Vintern och den sorgen och processen börjar bli vår. Det går att ha ytterligheter i en hylla i ett sovrum. Allvarlig Sjukdom och vardagsliv kan gå hand i hand. Det går.

Så min bokhylla i mitt sovrum är en berättelse om att leva och acceptera. Och kombinera för att må bra.

VildaMatilda - hemsjukvård
Anonym

Fast i Växjö kommun får man inte förvara det så. Det måste förvaras i plastbackar med lock av hygienskäl. Men vi har väl olika regler, kommunerna emellan.

Svar: Dom har de flesta grejerna i plastback med lock. Alla nålar, desinficering osv..
VildaMatilda