Åh vad jag gillar Billie Eilish! Önskar jag var fjortis och emo och kunde hoppa runt och färga håret blått och ha ett helt vuxenliv framför mig. 
Mitt vuxenliv började på instution och sedan psykiatriska avdelningar, rättspsyk, behandlingshem och gruppboende. Först 2008 var jag fri. Började gå.

Min läkare Albinsson var hos mig igår på avdelningen. Först blev han inte insläppt av undersköterskan som öppnade dörren. Ärligt talat såg väl Anders klädstil  mest ut som en halvkriminell praktikant; jeans,  sjukvårdst-shirt, sjukhusets värmeväst och en väldigt märklig sjukhusrock med korta ärmar. En läkarrock från åttiotalet ellr så och inget leg synligt. Undersköterskan kom in till mig och sa
-det är någon Anders utanför som undrar om du vill prata med honom.....?
-ha ha ja! Han är överläkare! Släppte du inte in honom?
-överläkare?!

Han är ju allmänt bäst enligt mig och inom somatiken pratar dom om "psykiatrisk uppföljning " . Fast varken Anders eller jag vet vad som ska följas upp, eftersom inget vi vet vad som startat! Albinssons råd till hela sjukvården är:
"bråka inte med henne"
"Och lita på det hon säger"



. Vården har panik och ringer och ringer och svaret blir att dom bör göra vad just jag vill och inte bråka med mig. 



Någon gång runt 2013 sa Anders till mig:
-Matilda, du måste sluta bråka med mina kollegor på akuten...
-det är dom som bråkar med mig.


Och pratade vi om något annat. Sedan, långt efteråt får jag reda på att Anders efter mitt yttrande åkt till Clv och samlat personalen och berättat hur de ska bemöta mig. För bemötandet blev betydligt bättre och bråken mindre. Snacka om att han litade på
-det är dom som bråkar med mig.

Tack Anders. Jag ska leta upp någon serietidning i begränsad upplaga från tidigt åttiotal och ge dig för du är en av de klokaste, revolutionära, jordnära, envisa, icke prestigefyllda människor jag vet. 



2 kommentarer

Anette

14 Jun 2020 16:08

Jag är så glad att du har en så fantastiskt bra läkare!

Vera

15 Jun 2020 00:03

Va rolig du är, jag skrattar o läser igen o skrattar ännu mer. Den läkaren du har verkar kanonbra!
Kram <3

Svar: Vera, ja den läkaren är otrolig!
VildaMatilda

Kommentera

Publiceras ej