Normer

Ni vet lampan som prövade mitt tålamod igår? Den skulle upp idag. Och för att jag vill se mig som en normkritisk person valde jag att försöka själv, istället för att be pappa (som dessutom har fullt upp när han inte jobbar) I typ heeeela mitt liv har skruva ihop Ikea möbler, hänga upp lampor och fixa elektriska grejer varit männens sak. Därför blev jag så glad när lillasyster och mamma gjorde Ikea och hilda, som min syster heter, skruvade ihop allt själv. Hjälp: bruksanvisning. 
Klösträd monterar jag trots skruvar, inte tydligen är lätta när jag hörde en man försöka få ihop ett trä en gång i tiden. Min hjälp:bruksanvisning. Och jag har installerat telefon, tv, bredband, skrivare dvd och Wi-Fi hemma helt själv. Jag menar; Ikea och tv? Det finns enkla bruksanvisningar. 
Om jag ska generalisera tror jag många män inte följer recept och därför drar sig för att laga mat. Denna ovilja med recept möjligtvis får några att avstå från enkla bruksanvisningar och gör allt på fri hand. Klart som tusan det blir svårt då! I mitt fall kan jag följa receptet = mat blir gjord om jag vill och följa bruksanvisning = saker blir klara. Så kvinnor som
Lagar mat till era familjer efter recept- ni kan skruva ihop Ikea-möblering och installera bredband!

I alla fall, upp på stol och skruva och trixa som jag sett pappa göra.. och 
-vips! Lampan är uppe!
... fast det ser mest ut som jag hängt upp en svan med skabb...

(null)