Mi för växter

Jag har inga blommor. Däremot Några växter och ett gäng plastHistorier. Happy äter ju allt utom mina fulaste växter. Tror Anette sa att dom heter "pengablomma?" I vilket fall har den jag har, anor från 70-talet då mamma fick sin och sen har växten attackerat alla som går i närheten av den, för den ynglar av sig. Jag kan bara inte ha ihjäl den, det klarar inte mitt sentimentala hjärta. Har planterat om den nu
(null)

(null)

(null)


Nu kan jag INGENTING om att plantera växter och vet inte hur det funkar med sticklingar, men jag tog en pinne av växten och satte i jord. Sedan är det upp till den om den vill leva. Mi- motiverande samtal i naturen. Jag stärker växten i dess nya livsval och visar på olika förutsättningar, sedan får växten själv bestämma riktning. Jag kan bara uppmuntra och förstärka livskraft och grönska men aldrig ta över växtens autonomi. (Självbestämmande)
Psykiatrins version:
Men om dom ska motarbeta så och ha den attityden, kan dom flytta till grannen, för hemma hos mig har jag bara växter som är med på tåget och vill växa. Annars lägger jag inte ner resurser på en växt som ändå inte vill samarbeta och som  inte lyssnar och följer det jag säger.