Funkis

I vissa fall är det rätt skönt att vara synskadad. Det blir inte lika mycket intryck som sköljer över mig. För med autismspektrumstörning har du inte det filtret som standardmänniskor har. Radarn är igång jämt och du hör, ser och känner allt. (Eller enbart ett sinne tex hakar upp sig på detalj men ser inte helhet.) well. Ibland är det skönt att vara lite avtrubbad. Igår på universitetet tyckte jag INTE när jag skulle föreläsa. CKK fick rycka in. Taxichauffören vägrade visa mig vart jag skulle och själv kan jag oftast inte orientera mig i nya miljöer. Fick lite panik och messade CKK:
(null)
"Var är du?" Jag veeeet inte det står nog...."

Det löste sig. Vill visa på att du som är funktionshindrad är utlämnad  till omgivningen på ett helt annat sätt.. kan vara därför standardmänniskor kan uppfatta funktionsnedsatta som bråkiga och obekväma. Vi måste slåss för det vi kan göra, kämpa för det vi inte har och sträcka oss dit det går 
-och då syns och hörs det. Det handlar om självständighet.  Sen har vissa dåligt humör och kass attityd, precis som standardfolk och blir sura över övertramp. Men det kan alla bli.