Lyssna på regelbrott

Ny titel på ny föreläsning jag ska hålla på rättspsykiatrins planeringsdagar i Skåne:

"Du gör ju som du vill ändå!"Vården är bunden av lagrar och förordningar, det vet vi alla och många vet att de är helt bisarra och inte ett dugg humana eller anpassade till tänkande individer. Samtidigt vet jag att många regler och lagar måste följas för att vården ska kunna stå utan skuld ifall det går snett och de blir inspekterade. Inga rutiner får bristas och ingen får kringgå regler. De flesta lagar och regler ska i grund och botten säkerställa en säker vård för patienten, men många reglers kontenta är att den vårdande enheten inte kan ställas till svara om något allvarligt ändå skulle hända.

Det finns undantag från regler och på så sätt nästintill anarkistisk personal som går emot idiotiska regler och är beredda att ta utskällningar från ledningen och hotad anställning
-för patientens skull. Det var så för mig. Och det är därför jag nu sitter i mitt hem och jobbar på föreläsningar jag ska hålla i en region jag tidigare enbart varit patient i. Nu, elva år senare anländer jag som föreläsare. Det känns bra. Ännu bättre, det känns fantastiskt. Nu ska jag sprida lite regelbrott och tänkande utanför boxen -för att personal ber om det jag tycker, läser, tänker, upplevt, lärt, iaaktagit och reflekterar över.
 Vill du höra mig? Säg till chefer/lärare att boka in mig på
  vildamatildasjobb@gmail.com
(null)


Anette

Det skulle vara väldigt intressant att höra!