Vem har problem

Vill bara uppmärksamma frågan som både vård, skola och omsorg borde ställa sig. Om vi tar och kallar den jag beskriver som Lisa. Ofta oroar andra människor sig över Lisas lite annorlunda lite konstiga matvanor. En del kallar det ätstörning UNS. Lisa äter bara på vissa speciella klockslag och har av svårt med att tugga fast föda. Hon dricker nu smoothie, juice, mjölk och näringsdrycker och får i sig allt hon behöver på det sättet och hon far inte illa, som hon gör av viss mat. Omgivningen tycker Lisa har problem eftersom hon har så fasta rutiner och inte äter på traditionellt vis. Frågan är 

Är det Lisa som har problem, eller är det omgivningen som har problem med Lisa? Lisa trivs utmärkt om hon får leva på sitt vis och upplever inte att hon- när hon enbart dricker-har problem. Hon lider inte alls när hon själv får styra. Tyvärr är ju nästan alla sociala träffar förknippat med mat och omgivningen har svårt med att hon inte äter.
Frågan är om Lisa egentligen har problem, eller om det är omgivningen som tycker Lisa har problem? Om nu Lisa får göra som hon vill
-varför inte, om hon inte lider? Måste normer följas? För vem har problem med att hon enbart lever på flytande kost om hon är nöjd med det och får i sig alla näringsämnen och tilräcklgt med kalorier? 
Tänk utanför boxen och ställ frågan vem som egentligen har problem.








Vera

Håller med eftersom du menar Lisa med autismspektrumtillstånd, vi äter inte vad som helst, hur som helst eller när som helst.

Men det finns något som heter hungerkänslor o de saknar jag helt ibland.
Om jag inte äter på en vecka, för jag inte känner mig hungrig, så är det katastrof, mat rekvisition hjälper inte mig, för det luktar kräk.

Hjälp mig hellre o laga mat som jag gillar..
Hatar näringsfrihet😱😱😱...
Skriv gärna Lisa med npf...

Eller VERA :))) Skojar om VERA