Nattliga vanor

Det här med säng och sova är tillräckligt för att skriva ett blogginlägg för.
För det första: jag sover alltid i kläder jag skulle kunna visa upp mig i. Tänk om jag måste åka iväg med ambulans!? Inte jättekul i satinlinne eller flanellpyjamas med nallar på. Inget problem för de flesta tror jag men jag har åkt ambulans på konstiga tider, alltför många gånger. Så- någotsånär ordentliga kläder.
Följande är väl rätt vanliga hemmanattkläder.
(null)


Och sen hur GÖR folk när dom vänder sig i sängen utan satinlakan? Jag MÅSTE ha sängkläder i satin, annars trasslar jag in mig och fastnar! Och hur vänder man sig utan satin? Jag får hoppa runt i sängen när jag vänder mig. Hur gör folk för att glida runt smidigt och bekymmersfritt?

Och sen. Jag har en 120-säng. Det finns en tendens till att antingen ligga halvvägs ut från sängen- eller på golvet. Utan att jag vaknar. Läste i journalen att dom hade hittat mig sovande på golvet och lyft upp mig utan att jag vaknade. Och i Sundsvall, året där, låg alltid jag och madrassen en bit ner på golvet, och personalen drog mig och madrass rätt varje natt utan att jag vaknade. Och de påpekade mitt sätt att vända mig; att jag hoppar runt i sängen när jag gör det.

Och numera på sjukhuset har sköterskorna lärt sig att jag inte är medvetslös trots att dom tar blodtryck och ger mig medicin nattetid utan redaktion. Dom har till och med bytt rum på mig utan större reaktion. Dessutom kan dom tända lampor till max och köra in en ny patient med mig sovandes.
Jag har jättesvårt stt somna, och jag har medicin för det
Men
När jag väl sover kan jorden gå under och jag fortsätter sova. Det enda som lätt väcker mig är Bosse och Happy men dom är rätt brutala, hoppas på mellangärdet eller biter i håret..,


Och TACK för min värmefilt! Undrar bara hur mycket watt den är, för den används i stort sett varje dag? Zebra filt och mitt rosa favoritpåslakan i satin:
(null)