Djurens känslor är lika människors

... alltså. Nog för att jag älskar djur, särskilt hästar och katter och framförallt mina katter Bosse och Happy, och som kattmänniska tillskriver en ju lätt känslorna på katten som människans. Tex avund, tjurighet, uppmärksamhetssökande, glädjefnatt, ilska mm. Att djuren får människornas känsloregister och ska jag vara liiiiite objektiv så är ändå människan människa och har överlevt därför att vi har känslor och tydligt kan berätta behov och önskningar. Okej. Nu lät det dumt, katterna har ju också överlevt för att dom är som dom är men att säga att en katt skulle bli "avundsjuk" och "tjurig" kan nog vara lite tecken på att vi identifierar oss med djuren och tillskriver dom mänskliga saker.
Well. Bosse och Happy har ett synnerligen brett register människo-känslor. De är morgontrötta, glädjefnattiga, revolterande och avundsjuka och sura. En kan ju tänka? Katt avundsjuk på annan katt? JA! Bosse är jätteavundsjuk och Happy vill alltid stå i centrum. Och Happy å andra sidan kan inte leva utan Bosse och mig. 
Som nyss låg Bosse i ena sidan av sängen och Happy och jag på den andra sidan. Bosse verkade sova och jag började borsta Happy som började spinna högre än en SAAB. vaknade Bosse till och blev avundsjuk och ville också bli borstad och klämde beslutsamt ner sig vid Happy och mig. "Jag vill vara med!@
(null)


Likadant kan Bosse och jag mysa och så kommer Happy och vill vara med. Då blir Bosse skitsur och slår till Happy och puttar iväg henne, stackarn. Bosse tyckte väl att hon inte skulle lägga sig i och att hon bröt vårat mys. Eller så bara lägger Happy sig tvärsöver mig och Bosse och man kan både höra Bosses "men va fan.... suck!" Och du kan riktigt se hur sur han blir och går argt iväg. Happy brukar inte fatta.
Sen Happy äääälskar att reta Bosse! Hon kan bara sådär slå till honom så att han börjar jaga henne runt hemma. Får Bosse väl tag på Happy tjuter hon högt och låter som han dödar henne. Vilket han inte gör, har kollat för det låter så! Han bara nafsar i håret eller så och blir jättebekymrad när Happy berättar att hon dör. Eller som på videon. Småbus.


Ibland ligger någon av dom på lur bakom en dörr eller ett hörn och den andre kommer oväntades gående och den som ligger på lur liksom:
"Wraaaaaaaw! Nu tog jag dig!" Och så börjar rallyt.
Ja dom håller igång och har helt klart känslor som liknar människors.