Hydrokortison

Jag äter ju hydrokortison , hc, pga hypofyssvikt och binjurebarkssvikt För jag kan inte producera det livsviktiga hormonet kortisol. Före jag började medicinen så höll jag på att gå under. Troligtvis har jag varit sjuk ett tag men provtagning kom i sista sekunden. Under flera år levde jag på ENORMA doser koffein och lyckades ofta ha kortison hemma och försökte få min kropp på rätt spår. 500 mg koffein fick upp mig litegrann men det är en sjuk dos. Dom gånger jag fick kortison blommade jag upp, hade ork och energi, på ett sätt som aldrig annars. Endokrin tog prover på mig  i sista stund,  jag kunde dött.:
I alla fall, hc är magiskt! Jag är trött och svimgärdig- tar en eller två tabletter och efter 25 minuter känns det bättre och efter 45 är jag på banan igen.
En sak som däremot inte är roligt är att det kommer svullnad tillsammans med Kortison. Jag har gått upp en himla massa sedan jag började i augusti och det är faktiskt svårt att hantera. När jag har vägt 45 kg mindre än vad jag gör nu och 45kg mer så är det svårt att veta vad som är okej. När jag ser foton som är två år gamla har jag både kindben och käkben och nu ser jag bara ut som en måne. Men jag mår egentligen bättre än när jag var mager och får försöka tänka på det. Dock har jag inte speciellt mycket ork. Kortison kan bryta ner musklerna och ger lätt följdsjukdomar men jag tänkte att jag ska försöka börja gå ut och gå varje dag nu får räcka med ett varv runt huset till och börja med. Jag måste börja någonstans.
(null)

Skulle bara säga det.